Hey,
Weer een nieuwe week,hier in Nijmegen zijn bijna alle hbo en uni studenten met tentamenweken bezig,heel veel succes iedereen! Ik heb geen tentamenweken omdat ik bij geneeskunde om de 4 weken tentamen heb over 1 vak van 5,5 studiepunten em dan nog wat blokoverstijgende opdrachten en 4 keer per jaar voortgangstoets (200 vragen maken in 4 uur aan de andere kant van Nijmegen). Ik heb afgelopen week mijn vgt uit december teruggekregen en had 39,8%, whow hoe heb ik dat gehaald... Eerstejaars t/m zesdejaars maken dezelfde toets met gokcoorectie over alle gebieden van geneeskunde van kindergeneeskunde tot communicatie tot recht tot hart en vaatziekten. Een eerstejaars hoeft bij de eerstetoets maar 12 vragen ofzo goed te maken voor een voldoende en een zesdejaars ongeveer 38%. Er wordt uitgerekend wat de gemiddelde score is van een jaar en een stukje daaronder ligt de voldoende grens. Een tweedejaars wat ik ben moest 12 % voor een voldoende en 22% voor een goed, ik had dus een goed en in feite zelfs voldoende score voor 6de jaars.... :O En ik zie net dat ik een 9 had voor het tentamen nieuwvormingen dat ik op kerstavond heb gemaakt (ik geloof het zelf niet, ik dacht niet dat ik dat zo goed had gemaakt)!
Vandaag ben ik voor een blokoverstijgende opdracht met het spreekuur van een gyneacoloog meegelopen wat erg interessant was!
Ik was best laat klaar, maar ben toch nog boodschappen gaan halen en heb fatsoenlijk gekookt. Ik had nog witte kool en zoete aardappels liggen uit het groentepakket die op moesten dus heb voor vandaag en morgen witte kool salade gemaakt met een witte zelfgemaakte vegan dressing en quinoa met zoete aardappel krenten en cashewnoten. Ik houd van quinoa, het bevat veel vitamines en mineralen en smaakt heerlijk :), een supergraan (verkrijgbaar in de natuurwinkel)!
Mijn maaltijd van vandaag :)
Ingredienten
Recepten:
Witte kool salade:
Een halve witte kool
5 eetlepels Yofu
2 eetlepels veganistische mayo
slakruiden of andere lekker kruiden
eventueel beetje water als de saus te dik is.
Kook water en doe dit bij de gesnipperde witte kool en laat dit 1-3 nminuten staan zodat de witte kool net niet helemaal rauw meer is. Meng ondertussen de yofu met de mayo en de kruiden en eventueel het water bij elkaar tot een sausje, proef even eraan, voeg anders nog iets toe waarvan jij denkt dat het mist:P! Giet de witte kool af en meng deze goed met de witte saus
Quinoa met zoete aardappel, cashewnoten en krenten
75 gram quinoa per persoon
1 zoete aardappel per persoon
krenten en cashewnoten naar behoefte
1 ui en 1 teentje knoflook per persoon
Beetje groentebouillonpoeder
Kruiden naar eigen smaak
Was de quinoa even in een vergiet (er zit saponine een bittere stof van nature over de quinoa, normaal gesproken is deze bittere stof er al afgehaald als jij je quino in de winkel koopt maar je kunt het beter toch even wassen). Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook de quinoa met de zoete aardappels 15-20minuten in een water met een beetje bouillonpoeder, let op dat het niet droogkookt/aanbrandt. Giet deze daarna af, als er nog vocht niet opgenomen zou zijn nadat het gaar is.
Snij de ui en de knoflook fijn en bak deze even in een beetje olie wat aan, voeg de quinoa en zoete aardappels toe en roer dit even goed. Voeg de cashewnoten, rozijnen en kruiden toe en serveer het :)!
Groetjes!
Klinkt lekker! Ik ben ook gek op Quinoa.
BeantwoordenVerwijderenEnn het klinkt ook alsof je de juiste studie gekozen hebt, als je nu al zo hoog scoort! ;-)